Guus en Trompi

Guus en Trompi zijn twee overactieve levensgrote poppen met een hoog knuffelgehalte. Deze knotsgekke vrienden spelen interactief met de kleuters rond sociale vaardigheden. Probleemoplossende vaardigheden, vaardigheden om leuk samen te spelen en emotionele vaardigheden staan centraal. Guus en Trompi kregen in 2007 steun van de Koning Boudewijnstichting met de Prinses Mathildeprijs. Tot vandaag krijgen zij inhoudelijke steun en inbedding in het LIFT-programma (Linking The Interests of Families and Teachers) vanuit de opvoedingswinkel in Sint-Niklaas. Het volledige programma bestaat uit 5 sessies:

  1.         Regels en afspraken
  2.         Probleemoplossende vaardigheden en gevoelens
  3.         Samenspelen
  4.         De schildpadhouding
  5.         Afrondende sessie: knutsel- en toonmoment samen met (groot)ouders

De verschillende sessies zijn ook afzonderlijk inkoopbaar.

Guus enTrompi worden gespeeld door Tom Van Mieghem en Sven Bussens.